Emir Mujagić, dr.vet.med.

Po 16 letih dela na privatni kliniki v Ljubljani, kjer sem pridobil ogromno znanja in izkušenj, je napočil čas, da uresničim svoje sanje in se podam na samostojno pot. Tako je marca 2021 svoja vrata odprla EMIR kirurgija za male živali.

Verjamem, da je strokovno delo in obravnava vaših ljubljenčkov, kot da bi bili moji, edina prava pot. In verjamem, da ljubljenčku ni boljšega, kot da zaspi in se zbudi iz narkoze ob svojem lastniku. Tako je z odprtjem EMIR kirurgije za male živali zaživela tudi moja želja po sobi, kjer ste lastniki lahko ob svojih ljubljenčkih. To sobo smo poimenovali Soba za okrevanje.

Ker pa veterina ni le poklic, je način življenja, ki potrebuje nenehno nadgradnjo, izobraževanje ter sledenje in uporabo najnovejših trendov in smernic, se po končani diplomi na Veterinarski fakulteti v Ljubljani redno udeležujem številnih izobraževanj doma in v tujini.

Izobraževanja

Opravil sem podiplomsko izobraževanje s področja kirurgije mehkih tkiv in ortopedije  (ESAVS – European School For Advanced Veterinary Studies) na dunajski veterinarski  fakulteti in v Cremoni.

Na področju kirurgije mehkih tkiv sem pridobival znanje na Veterinarski fakulteti v Koloradu in na dunajski veterinarski fakulteti (externship).

Na področju torakalne kirurgije sem se izobraževal  v Tuttlingenu  v Eickemeyer training centru in na dunajski veterinarski fakulteti (ESAVS in externship).

Na področju rekonstruktivne kirurgije sem se izpopolnjeval na Dunaju (VÖK-Austrian veterinary association for small animall, v Salzburgu (VÖK), v Cremoni (SCIVAC-Italian companion animal veterinary association) in na dunajski veterinarski fakulteti (ESAVS in externship).

Na področju onkološke kirurgije sem pridobival znanje v Londonu na Veterinary Referral Cancer and Critical Care Center (externship) in na Varšavski veterinarski fakulteti (ESAVS).

Na področju minimalno invazivne kirurgije in endoskopije sem se izpopolnjeval v Rimu (Centro Medico Chirurgico Veterinario Gregorio VII), na Veterinarski fakulteti v Giessenu (ESAVS), na Dunaju (VÖK), v Cremoni (SCIVAC), na Veterinary Endoscopy Teaching Center Colorado State University, na Medical University of Viena – Viena general hospital in dunajski veterinarski fakulteti (ESAVS in externship).

Na področju transvaginalne minimalno invazivne kirurgije (NOTES – Natural OrificeTransluminal Endoscopic Surgery) sem se  udeležil  naprednega izobraževanja v Moskvi na Center for Veterinary Innovative Medicine – People’s Friendship University of Russia.

Na področju artroskopije sem nabiral znanje na Veterinarski fakulteti v Gentu, dunajski veterinarski fakulteti (VÖK) in Dunaju (ESAVS).

Na področju ortopedije pa v  Portorožu (AOVET-Association for the study of internal fixation), Davosu (AOVET), Cremoni (AOVET), Zagrebu (AOVET), Dunaju (VÖK), Opatiji (AVETAR), Bologni (AD MAIORA), Postojni (AD MAIORA) in dunajski veterinarski fakulteti (ESAVS in externship).

Področja mojega dela so kirurgija mehkih tkiv, onkološka kirurgija, rekonstruktivna kirurgija, endoskopija, minimalno invazivna kirurgija in ortopedija psov in mačk.

Ko nisem v ambulanti, mi družbo delajo partnerka Katja in pa najina pasja družinica Fear, Envy, Freak in Twixy. Prišli, videli, zmagali in mi pokazali, da je v življenju še kaj drugega kot delati in biti preveč resen. So neprecenljivi del najine družine!