Categories
Mnenja

Klinika, v kateri osebje ve, da imajo živali čustva

Pri naši skoraj štiriletni Winnie nam je sterilizacija že nekajkrat zaradi takšnih ali drugačnih vzrokov ušla. V tem mesecu pa smo ujeli pravi termin med eno in drugo gonitvijo in idealno zdravstveno stanje psičke.  

Po priporočilu naše bioresonančne terapevtke sem kontaktirala Emir kirurgija za male živali v Ljubljani. Odzivnost, prijaznost in odprtost veterinarja do alternative in minimalno invazivni postopki, so me prepričali. Winnie je bila pred posegom deležna tako bioresonanče terapije kot priprava na narkozo in hitrejše okrevanje, hkrati pa tudi homeopatske terapije za pred in po posegu.

Da Emir kirurgija ni navadna klinika za male živali, lahko občutiš že takoj, ko prestopiš njihov prag. Zaradi butičnega načina dela tam ni »medicinskih« in živalskih vonjav, cviljenja in jokanja drugih živali in vsekakor nobenega posedanja v čakalnici. Pes se v takem okolju sprosti, saj lahko v svojem tempu in na svoj način spozna novo okolje. Med vsemi pripravami na poseg Emir in Sebastjan s psom navežeta zaupanja vreden stik, ki psa še dodatno pomiri.

Klinika je prva in upam, da ne zadnja, ki nudi sobo za okrevanje, kjer se pes ne zbudi v kletki ob drugih psih, prepuščen sam sebi ampak ob svojem človeškem prijatelju, ki mu najbolj zaupa. Takšna obravnava mi je omogočila, da sem na Winnie lahko tudi ves čas izvajala Tellington TTouch ® metodo in jo s tem krepila tako na čustvenem kot na fizičnem nivoju.

Če bi Winnie lahko govorila, bi rekla: »Operacija? Kakšna operacija?«

Hvala še enkrat Emirju Mujagiću ter Sebastjanu Bevku za vso srčnost pri svojem delu!

Toplo priporočam vsem, ki želite svojemu štirinožnemu prijatelju kar najmanj invazivne posege ter hitro okrevanje.

Mateja Stošicki